Lijstje van deze week

Het is weer hoognodig tijd voor een nieuw lijstje! Tussen de sneeuwbuien en de paaseitjes door heb ik een lijst gemaakt met mijn favoriete films. Ik heb niet echt een specifieke voorkeur qua genre, zo hou ik van spannende films, maar ook van romantiek, humor en meer. Ook van serieuze films kan ik blij worden, het is maar net waar ik op dat moment zin in heb. Waar ik niet zo dol op ben is science fiction, die laat ik liggen voor mijn man :-)

Films die me aangrijpen kan ik zo een paar keer achter elkaar kijken (Les Intouchables bijvoorbeeld). In die film komt alles samen, het verhaal is sterk en de muziek ondersteunt het prachtig. Tissues noodzakelijk wat mij betreft, een paar keer van ontroering maar zeker ook door de grappen die erin zitten.

Een andere film die ik al meerdere keren gezien heb ik The Devil Wears Prada. BRIL-JANT. Natuurlijk is Meryl Streep een weergaloze actrice, maar ook Anne Hathaway speelt haar rol fantastisch.

Disney-films horen in een aparte categorie thuis. Ik ken ze vooral uit de tijd dat mijn kinderen ze in het Nederlands gesproken keken. Er zitten zulke leuke woordgrapjes in, die voor volwassenen ook leuk zijn. Ik kijk ze nu niet meer, maar ik heb er wel heel goeie herinneringen aan :-)

lijstje

Het originele idee komt van: http://www.moorea-seal.com/p/52-lists.html)

1 notes + Add comment
  • Danielle Van Der Aa

    on 2 april 2013  22:10

    leuke lijst! Ik heb zoveel favo's zou het moeilijk vinden een lijstje te maken hoor ;).