Lijstjes – ik hou er van

Lijstjes – ik hou ervan. Ik maak mijn hele leven al lijstjes. Lijstjes met favoriete muziek, lijstjes met wedstrijduitslagen van toen ik nog turnde (heel lang geleden!!), van cijfers op school, van boeken die ik had gelezen en films die ik had gezien. Tegenwoordig zijn het in de thuissituatie vooral de boodschappen die op een lijst terecht komen… ;-)  Maar omdat mijn oudste kind chronisch ziek is en er regelmatig nogal wat geregeld moet worden, maak ik daar óók lijstjes voor. Een lijstje geeft me overzicht, orde en beter inzicht in wat er nog gedaan moet worden. Ook nu ik mijn eigen bedrijf heb, maak ik regelmatig lijstjes. Er moet van alles worden gedaan en geregeld, voordat de opdracht van een klant helemaal is verwerkt. Door de lijst weet ik zeker dat ik niets vergeet en het afvinken geeft een zeer goed gevoel!

Tegenwoordig maak ik ze meestal op de computer. Boodschappen komen met een app op mijn telefoon (die van Appie is zo ontzettend handig, daarmee maak ik in een handomdraai een boodschappenlijst en hij onthoudt zelfs wat ik er de afgelopen tijd op had staan). Er komt geen pen meer aan te pas! Maar ouderwets handwerk blijft leuk, ik hou van schrijven en handgemaakte dingen. Daarom schrijf ik nog regelmatig handmatig lijstjes in een opschrijfboekje of op een rondslingerend stukje papier.

Vorige week kwam ik terecht op een blog (http://www.moorea-seal.com/p/52-lists.html) waar de schrijfster een lijstjesproject was begonnen en dat sprak me zo aan dat ik besloot om mee te doen. Of het me gaat lukken om iedere week een lijst te maken weet ik niet, maar ik ga er wel mijn best voor doen.

Ik heb voor deze keer een lijstje gemaakt met dingen waar ik me fijn bij voel. En dat zijn heus niet allemaal bijzondere dingen. Sterker nog, het zijn grotendeels kleine, dagelijkse dingen. Kijk maar eens naar onderstaande foto!

lijstjes

Ik ben van plan om regelmatig een lijstje te plaatsen, steeds met een andere opdracht. Doen jullie mee? Maak dan een foto van je eigen lijstje en plaats een linkje in de comments. Ik ben benieuwd!

1 notes + Add comment
  • De Geluksprofessor

    on 17 februari 2013  15:52

    Lijstjes zijn mooi! En ze werken ook nog geluksbevorderend! Vooral als je de lijstjes opschrijft met het idee: hier ben ik dankbaar voor, hier geniet ik van.
    Er is een boek: '14.000 things to be happy about.' De schrijfster hield haar leven lijstjes bij. En die lijken heel erg op jouw lijstjes. Er staat bijvoorbeeld op: 'Warme appeltaart', 'een pas opgemaakt bed' of 'een vergeten briefje van tien in je kontzak.'