Naar Amsterdam op een geheime missie

Vandaag ben ik met collega Elvera in Amsterdam geweest. Met de trein en de tram. Degenen die mij een klein beetje kennen, weten dat dat nogal bijzonder is want ik ben erg gehecht aan autorijden. Ik heb het eerlijk gezegd nooit zo op het openbaar vervoer. Gedoe, overstappen, wachten en meer van die ongein. Maar in de stad… tja daar is het altijd druk en je kan je auto nauwelijks kwijt. En als het dan gelukt is, kost het nog een vermogen ook. Dus, met de trein dan maar. :-)

We gingen met een missie, want op de eindejaarsexpositie van het Grafisch Lyceum was ik op een idee gebracht waar ik meer over wilde weten. Misschien zou het wel eens leuk kunnen zijn voor mijn bedrijf, maar ik wilde meer informatie over de mogelijkheden en ik wilde het ook met eigen ogen zien. En het was leuk, net zo leuk als ik gedacht had (misschien zelfs nog wel leuker), en ik werd er helemaal blij van. :-) Lekker vaag allemaal he? Sorry… Op dit moment kan ik er nog niet te veel over verklappen, maar het wordt heel leuk en ik kijk er nu al naar uit. Tegen de tijd dat het echt gaat gebeuren, zal ik er zeker een blogpost aan wijden!

Nadat we de missie als geslaagd konden beschouwen was het tijd voor een kop thee en daarna hebben we een uurtje in de Jordaan rondgewandeld. Ik vind Amsterdam een mooie stad. Voor een plek waar het altijd druk is, en eigenlijk overvol met auto’s en mensen, vind ik het verrassend groen. Flinke bomen, mooie smalle straatjes en leuke winkels (als je de Kalverstraat overslaat). We hebben in een paar winkels rondgestruind, onder andere bij Papabubble en &Klevering. Bij Papabubble kan je snoepgoed laten maken naar een eigen ontwerp en smaak. We hadden gehoopt dat het daar ter plekke zou gebeuren, maar op maandag is dat blijkbaar niet het geval. Dat was wel jammer. Toen hebben we maar gewoon een zakje snoepjes gekocht. Maar bij &Klevering… Daar hadden ze al het serviesgoed in regenboogkleuren uitgestald. SWOON. Regenbogen doen iets met mij, en sowieso word ik van al dat gekleurde serviesgoed erg hebberig. Deze keer heb ik me wel in kunnen houden gelukkig, tenslotte kun je niet aan de gang blijven.

Ik vind graffiti die anders dan anders is, ook leuk. Zoals deze Albert Heijnstein, inclusief Albert Heijn werktenue en boodschappentas. Zelfs de formule staat erbij: e= ah kwadraat. Knap gemaakt en verzonnen!

amsterdam

amsterdam

amsterdam

amsterdam

amsterdam

&Klevering: http://www.klevering.nl/

PapaBubble: http://www.papabubble.nl/snoepjes

 

3 notes + Add comment
 • Marian Hoek

  on 15 mei 2013  07:57

  Leuk creatief mens!
  Je maakt wel nieuwsgierig.

 • Gerrie Schoof

  on 14 mei 2013  07:54

  Schitterende foto's, wat een duizendpoot ben je toch

 • Connie Kalis

  on 13 mei 2013  19:29

  Artist! prachtige sfeerfoto's! Ben benieuwd!