Rotterdam | Over Van Nelle & de Markthal

Anderhalve week terug was ik met mijn goede vriendin Marsha een dagje in Rotterdam. We hadden allebei een paar dingen op ons verlanglijstje staan en toen kwam er ook nog Art Rotterdam op ons pad met daarbij de mogelijkheid tot een rondleiding in de oude Van Nelle fabriek! Dat lieten wij ons geen twee keer zeggen natuurlijk.
Ik vond de rondleiding erg interessant. Van het gebouw is veel intact gebleven, al is er van de fabrieksinrichting niets meer over. Er zitten nu bedrijven in, in eerste instantie allemaal kunstenaars en creatievelingen, later ook advocaten en andere bedrijven. De hele fabriek is gebouwd in modernistische stijl. Veel glas en een transparante bouw. Het gebouw wordt gedragen door zuilen, die allemaal genummerd zijn. Als je beneden bij de portier het nummer 3koffie8 doorkreeg, dan wist je dat je in de koffiehal op de derde etage bij zuil 8 aan het werk moest. Die nummering is nog steeds zo, waardoor ook de bedrijven in het pand een soort eigen adres hebben. Die rondleiding was wat mij betreft toch echt te snel voorbij!

rotterdam_0001 fotograaf rotterdamrotterdam_0003rotterdam_0004fotograaf rotterdamrotterdam_0006fotograaf rotterdamfotograaf rotterdam
De hele dag door reden er shuttlebussen vanaf de Van Nelle fabriek om mensen naar andere delen van de stad te brengen waar nog meer Art Rotterdam te zien was.

fotograaf rotterdamOnder andere naar dit:

rotterdam_0010rotterdam_0011rotterdam_0012Omdat het behoorlijk guur was moesten we goed voor onszelf zorgen. Dat deden we onder andere hier, bij Posse, met koffie en thee om weer op te warmen. Een bijzondere plek, want naast tafeltjes om lekker te zitten was de hele inrichting behoorlijk bijzonder te noemen en was er ook een boekwinkel in gevestigd. Daarnaast hing er een expositie van foto’s van een kunstenaar wiens naam ik vergeten ben. Oeps.

fotograaf rotterdamfotograaf rotterdamfotograaf rotterdamEn daarna namen we de tram naar Blaak, waar de Markthal is gevestigd. Het was er druk met winkelende en etende mensen. Echt overal kon je wel gaan zitten, ik vond het best behoorlijk koud en de mensen zaten overal met hun winterjas aan. Minpunt van de Markthal: slechte klimaatbeheersing. Wij kozen een restaurant langs de zijkant wat ook een bovenverdieping had. Daar was het lekker warm en omdat we een tafeltje aan het raam hadden hebben we heerlijk mensen kunnen kijken (een van mijn favoriete bezigheden trouwens). :-)

rotterdam_0016rotterdam_0017rotterdam_0018Na het eten was het tijd om naar huis te gaan. Een stukje met de trein en verder met de auto voor mij, en geheel de trein voor Marsha. We hebben nog niet de helft van ons lijstje af kunnen vinken, dus we moeten nog maar gauw eens terug! Hopelijk als het dan net iets minder koud is!

rotterdam_0019rotterdam_0020
De Markthal Rotterdam heeft een eigen website – KLIK HIER om daar een kijkje te nemen.

Espressobar Posse – KLIK HIER